Läser just nu


En riktigt bra bok med många bra tips och insikter, men tyvärr proppad med korrekturfel, konstiga oavslutade meningar osv vilket drar ner betyget något. Innan den läste jag den av James Scott Bell, den var bättre men tyvärr har han sedan en tid börjat återanvända material från sina första böcker i de nya, vilket gör att det alltid är en del material man redan sett förut. I en e-bok för 1,24$ kan jag dock tolerera det, men lite irriterande är det.

Den här skulle vara mycket bättre utan alla korrfel som känns som rent slarv. Tex står det saker som sites när det skulle vara sights, och liknande ord som uttalas likadant på engelska men har olika innebörd, vilket får mig att undra om författaren skrivit den på en telefon med autocorrect påslagen. Eller  om han skippat korrekturläsningen helt för det är så pass mycket och så uppenbara saker. Lite synd på en i övrigt bra bok, men jag kan ändå rekommendera den för alla intressanta insikter som tex denna:

Most bestseller lists are not based on sales to readers, but rather on wholesale orders from major distributors, chains and the collective whole of independent booksellers. Which means that a book that bears the name of a superstar writer, or one at which the publisher has thrown seven digits worth of promotional hype, will arrive on the shelves with a bestseller tag already in place.

Ur 101 slightly unpredictable tips for novelists and screenwriters av Larry Brooks

Annonser

13 thoughts on “Läser just nu

 1. Katarina Inläggets författare

  Haha det är sant, det borde vara högre krav på att en handbok i skrivande är fel från korrfel. Ja den är mycket intressant och författaren har en hel del attityd, lol.

  Liked by 1 person

 2. M.S.

  Vad intressant! Det där var en nyhet. Då blir de stora namnen lite av självspelande pianon så småningom. Hörde på någon av författarpoddarna att tricket är att få folk att tro att ”alla andra” läser boken, för då vill de också läsa den. Hur man nu gör det…
  Tråkigt med korrfelen, själv stör jag mig oerhört på sådant.

  Liked by 1 person

 3. Katarina Inläggets författare

  Hahaha, självspelande pianon var en kul liknelse, och mycket träffsäker. Det är ju så det blir då. Men det svindlar ju nästan när man inser hur mycket bokhandlarna och förlagen styr vad man läser, om detta stämmer även här, vilket jag tror. Även detta, att placera vissa böcker på topplistornas förstaplatser, är ju ett sätt att få kunderna att tro att alla läser vissa böcker. För kan nån utomstående egentligen verifiera att de böckerna på bokhandlarnas egna listor verkligen är de som säljer mest?

  Liked by 1 person

 4. M.S.

  Påminner en del om tidningsbranschen (där jag verkar), som tidigare kunde blåsa upp sina upplagor genom att dela ut gratisexemplar obegränsat. Det är reglerat sedan ett bra tag, tack och lov. Samma sak med enorma rabatter.
  Om vi säger så här: den som har ett par miljoner över kanske kan beställa låt oss säga 30 000 böcker och hamna på topplistan, sedan snurrar det bara på och denne med två miljoner över kan sedan sälja av dessa 30 000 ex eftersom alla tror att alla andra läser just den boken 😉😱

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s