Min läshög

Detta är vad som ligger på mitt nattygsbord just nu:

2016-04-29 09.26.25

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska börja med den översta eller den näst översta. Kärt besvär… 🙂

Men har ni tänkt på att det finns två böcker ute nu som heter Hustrun? Jag höll sånär på att blanda ihop dem. Detta är den andra:

9146229507 och den jag ska läsa: 9174751972

Förvirrande.Båda låter dessutom intressanta. Får väl beta av dem en i taget. 🙂

Vad gör ni idag?

Annonser

18 thoughts on “Min läshög

  1. Katarina Inläggets författare

   Såhär står det i baksidestexten:
   ”Jodi och Todd har levt tillsammans i över tjugo år. Den flammande passionen har sedan länge försvunnit. Jodi har lärt sig att se mellan fingrarna med Todds ständiga otrohet. Men när Todd inleder ett förhållande med den unga Natasha går han ett steg för långt. Den välpolerade fasad Jodi arbetat så hårt för att upprätthålla krackelerar och makarna dras in i ett psykologiskt maktspel. Och det är först nu som Todd på allvar inser vem hans en gång så fogliga hustru egentligen är. Hustrun har vunnit en mängd priser, till exempel bästa psykologiska thriller i The Guardian, och blivit utvald till månadens bok av Amazon.”
   Den andra är lite intressant med för att den handlar om en hustru till en författare 🙂 ett liv som kanske inte är helt enkelt det heller.

   Liked by 1 person

   Svara
  2. Katarina Inläggets författare

   Den andra (den med skrivmaskinen):
   ”Joan Castleman sitter på ett flygplan tiotusen meter upp i luften när hon bestämmer sig för att lämna sin man, den uppburne och självgode amerikanske författaren Joe Castleman. Joan har stöttat sin man i både med- och motgångar, följt honom på alla resor och uppläsningar. Sina egna författarambitioner lade hon tidigt på hyllan. Nu är hon och Joe på väg till Helsingfors där han ska ta emot ett prestigefullt litteraturpris av finska akademin. Men Joan, som under fyrtio års äktenskap offrat både familjen och sin egen karriär för att leva hans dröm, har tillslut fått nog. Tillvaron som den perfekta författarhustrun har börjat stå henne upp i halsen.

   Utifrån denna dramatiska öppningsscen lotsar Meg Wolitzer läsaren genom det Castlemanska äktenskapet, från det trevande mötet på kursen ”Grunder i kreativt skrivande” på College, där han var hennes lärare, till den slutliga brytpunkten som kulminerar i ett avslöjande av en omsorgsfullt bevarad hemlighet.

   Meg Wolitzer har skrivit en intelligent, bitsk och roande roman om livsval, äktenskap och skrivande.”

   Liked by 1 person

   Svara
   1. Eva-Lisa

    Hehe, precis! Just relationsromaner med spänning verkar komma mer och mer, har jag märkt. Gillade ju Du väldigt mycket och hoppas på fler böcker där man blandat relation och spänning. Kul då att det kommer fler sådana 🙂

    Liked by 1 person

 1. Ping: Vad läsa? | Signerat Dezmin

  1. Katarina Inläggets författare

   Jag har läst en och en halv. Blixtsken gillade jag, den var härligt sci-fi på ett sätt som jag ändå kunde ta till mig som förstagångssci-filäsare. Hjälten orkade jag inte läsa ut trots väldigt speciellt koncept. Jag minns inte vad det var som skavde, jag tappade nog mest intresset.

   Liked by 1 person

   Svara
   1. Carola

    Då kanske det är bäst att låna den. Jag gillar inte att fylla hyllorna med dåliga eller ens halvbra böcker. :p Och lånade böcker är jag inte lika snål med och slutar läsa dem mycket tidigare om de inte håller måttet 🙂

    Liked by 1 person

   2. Katarina Inläggets författare

    Lite som jag då. Om jag är osäker på en bok eller författare lånar jag den som ebok eller köper som pocket. Då behöver jag inte ta någon större risk och kan pröva på fler nya författare.
    På ett sätt kanske det kan vara bra att köpa böckerna för det är större chans att man läser hela även om den är lite seg-och kanske upptäcker att den artade sig riktigt bra efter ett tag 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s