Hur man inte hanterar negativa recensioner

Idag läser jag och förbluffas över detta:

http://archive.is/rFgtE Det är en läsare av en bok på goodreads som lagt upp en kommentar om den och det som sedan följer blir totalt absurt när författaren går till motattack.

Författaren blev sedemera bannlyst från goodreads.

Själv läser jag en bok just nu som INTE kommer få en dylik recension av mig 😉 Härligt med lite sträckläsning, det händer så sällan numera 🙂

Annonser

16 thoughts on “Hur man inte hanterar negativa recensioner

 1. Eva-Lisa

  Hahahaha! Jag döööör! Och det blir ju bara värre och värre också. Jag tror inte att man som författare ska gå in och börja argumentera med dem som recenserat boken, oavsett hur orättvis man tycker den som recenserat har varit. Vill man framföra sina egna argument, kan man ju göra det på sin blogg eller fb-sida om man har en sådan. Folk måste ju få tycka som de vill. Den hade väl fått bra recensioner också, om jag fattade det rätt? Det här beteendet vinner nog tyvärr inte författaren på.

  Liked by 1 person

 2. Katarina Inläggets författare

  Ja, precis, det blir bara värre ju längre det går, helt otroligt! 😮 Nej, det är nog det bästa. Och mest värdiga. Han skadar ju sitt eget rykte på det här viset mer än får upprättelse.

  Liked by 1 person

 3. Katarina Inläggets författare

  Nej, exakt. Men som någon svarade, det finns nog inte en enda författare, inte ens på bestsellerlistorna, som INTE fått en dålig recension någonstans eller en enstjärnasbetyg av någon som inte gillade. Det går helt enkelt inte att behaga alla, och vill man det? Isf har man ju skrivit något väldigt beige som bara väcker en Blah-känsla.

  Liked by 1 person

 4. Eva Karlsson

  I morgon skriver jag bland annat om ett liknande gräl mellan två författare men den hämnden är som en västanfläkt i jämförelse. Det här var ju så galet tokigt.
  Om man skriver i affekt får man nog bara göra det för att skriva av sig. Men aldrig skicka. Vilken mardröm om man trots allt gjorde det 🙂

  Liked by 1 person

 5. Sara Dalengren

  Alltså… Wow! Jag vet inte vad jag ska tillägga som inte redan skrivits. Men tack för underhållningen 🙂 Jag förstår att det är tråkigt när folk sågar böcker, jag kan själv bli provocerad om nån klankar ned på en bok jag gillar. När jag själv inte gillar något försöker jag ofta ändå lyfta fram det som kan locka andra eller skriva vad jag hade önskat mer av istället för att nämna allt jag tyckte var mindre bra. Men alla är vi olika och den författarens respons… snacka om att gräva sin egen grav 🙂

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s